Östersund FK kvar i Allsvenskan

Överklagandenämnden ändrade det tidigare beslutet vilket innebär att Östersund får spela i Allsvenskan även 2020. I och med det beslutet blir Brage kvar i Superettan.

Östersunds FK har haft ekonomiska problem en stor del av säsongen. Klubbens tidigare ordförande har även haft en rättslig process. Trotts detta hamnade laget på 12:e plats i tabellen. Men då kom beskedet från svenska fotbollsförbundets licensnämnd att Östersunds FK inte skulle få elitlicens för 2020. Man gjorde bedömningen att klubben inte hade tillräckligt med ekonomiska förutsättningar för att driva verksamheten under 2020. Beslutet överklagades och nu klubben har börjat samla in pengar. Nu har överklagandenämnden ändrat det tidigare beslutet, vilket innebär att Östersund kommer få spela i Allsvenskan 2020.

Brage, förlorade kvalmatchen men i och med förbundets besked fick man ett nytt hopp. Som återigen slocknade när överklagandenämnden ändrade beslutet. Brages sportchef Ola Lundin:
             - Vi förlorade det allsvenska kvalet, och själva processen har vi inte kunnat påverka. Vi har fått lov att tänka på två olika scenarion men har inte planerat för den ena eller andra, utan har väntat in beslutet och suttit på sidan. Sedan hade man kunnat önska att processen hade gått snabbare, säger han till TT.

Östersundklarförallsvenskan