Umeå FC klar för Superettan 2020

Umeå hamnade på andra plats i Division 1 Norra. Det innebar kvalmatch mot Superettan laget IK Frej. Efter en stor rysare var det ändå Umeå som kunde få serieplatsen i Superettan

Första kvalmatchen spelades i Umeå. Umeå tog ledningen i 68:e matchminuten.  Men i den sista matchminuten lyckades IK Frej kvittera. Om det fördel som Umeå hade avtog i den sista matchminuten.

Returmatchen spelades i Stockholm. Det var en blåsig, kall höstdag, den första snön för vintern hade precis börjat snöa. Det dröjde bara två minuter och Umeå gjorde matchens första mål genom Isaac Boye. I den 14:e matchminuten utökade Umeå FC ledningen, återigen genom Isaac Boye. Det som från början såg ut som en svår utmaning för Umeå vände nu. IK Frej behövde göra tre mål för att kunna gå vidare. I den 24:e matchminuten lyckades hemmalaget reducera och fick återigen hopp om matchen. Moustafa Zeidan som gjorde första målet för IK Frej kvitterade med en andra mål i den 30:e matchminuten. På 30 spelade minuter hade det skett totalt fyra mål på matchen och båda lagen var återigen med i matchen. I Andra halvlek blev det inga mål och matchen slutade 2-2.

I och med detta resultat kunde också Umeå FC avancera upp till Superettan för spel kommande säsong 2020. Global Spelaragentur passar även på och gratulerar Umeå FC spelaren Deniz Yaldir, med sin agent Rodi Elmalla (Global Spelaragentur).

SeriesegerUmeåFC

Bayram Uludag