VM slutspel - Sverige med på banan än så länge

Fotbolls VM i Ryssland i år har varit unik på det sättet att man har använt för första gången i ett mästerskap videohjälpmedel. Tekniken har bidragit till ändrade domslut som påverkat matchresultaten.

Den stora överrakningen är att Tyskland som visades av många som favoriter inför mästerskapet inte ens lyckades ta sig vidare från gruppspel. Tyskland som befann sig i samma grupp som Sverige lyckades bara få ihop tre poäng.


Spelarmässigt så är jag besviken. Under tidigare mästerskap så var det alltid några nya spelare som varit relativt okänd dominerade och briljerade och efter mästerskapen blev det en snabbt övergång till något av storklubbarna. Den individuella spelen har minskat och allt fler lag spelar mer ordnat som ett lag. Detta försvårar för de individuellt duktiga spelarna att visa sig lite extra. 
 

Jag tror att Kroatien kommer att komma långt i turneringen. Det blir nog en semifinalplats för de eller till och med en finalplats. Sverige kan också komma långt. Men rent historisk så är Sverige duktigare på gruppspelsmatcher än slutspelsmatcher. Vem som vinner VM i år blir nog ganska jämt. Frankrike är min favorit. De har duktiga spelare och även ett stort bredd med lika duktiga ersättare. 

Skärmavbild 2018 06 29 kl. 18.44.01


Min gissning av matcherna:

Spanien – Ryssland : Spanien

Kroatien – Danmark: Kroatien

Sverige – Schweiz: Sverige

Colombia – England: Colombia

Uruguay – Portugal: Uruguay

Frankrike – Argentina: Frankrike

Brasilien – Mexiko: Brasilien

Belgien – Japan: Belgien

 

Bayram Uludag